18.8.09

Niye Gülüyoruz?


İnsanları izlemek en sevdiğim uğraşlarımdan biri.Bir köşede sessizce yaşanılanlara kulak vermek.

Onlara karşıdan değil yukarıdan bakıyorum.Kimse maskeyle dolaşamasın diye.Ve gördüğüm manzara iç acıtıcı cinsten.Bir sürü mutsuz,huzursuz insan..

Neden yalan söylenir?Mutsuzken neden ben mutluyum denilir.İyi değilken neden her seferinde İyiyim denilir?Samimiyet neden yok artık?

Bunları sorgulamıyorum aslında.neden diye sormam nedensiz.Nedeni bilsem ne olacak ki? Oynamaktan cayacaklar mı?Hayır..

İnsanların yüzündeki kahkahanın nedeni bilmek istiyorum ama sorguluyorum ama cevap yok.Herkes amansızca gülüyor.Gülmek mutluluğun göstergesi değil ki.. Gülmek ben iyiyim'in kanıtı değil ki.. 

O kadar belli,o kadar net ki.. 

Bu kahkahalar çok yapmacık.. Onları gördükçe ağlayasım geliyor.Yetmedi sanki..Bu oyun asla sergilenmeyecekken her seferinde provası yapılıyor.

Çok yapay..Anlam veremiyorum.Acaba sorun ben de mi,bütün bunlar normal de ben miyim içime çeken,anlamsız kılan?..

4 yorum:

Pabuc dedi ki...

ilk cümle bniç için de geçerli...ama bn seviyorum insanları izlemeyi..herbiri birbirinden farklı..şimdilerde sokakta gördüğüm insanların çoğu somurtuk:) geziyor bn de buna üzlüyorum...ixsir sen bana takıl insanlar neden kahkaha atarlar öğrenirsin canum:) hep sıkılmakta olmaz birazda gülmek gerekir hayatta...sen hep gülenlerden ol inş

İ.x.İ.r dedi ki...

Canım d.b.p; Be nanlamsız kahkahaları kast ettim..Tebessüm herkese yakışır tabiki de.. ama bu gülüşler sahte.. :/

Elizaphelia© dedi ki...

Gözlemlemek iyidir, önemlidir, candır. Edinilen fikirler dahada candır.
Şu;
- Nasılsın?
- iyii, sen..?
muabbeti benimde hep aklımda ve bende yapıyorum, açıklama yapmak zormu geliyo bilmiyorum iyi diyip kesiyoum, bide şu var;

-Napıyosun?
-Hiç, sen?

Yapıyosun işte bişeyler, onu söyle bana burnunumu karıştırıosun en azından, pc başındasın işte parmağınımı oynattın? Yaptığın şeyleri söyle bana. falan filan..

Var bunlar, maske mi, umursamazlık mı bilinmezler ama varlar, olucaklar.

Güzel konu İ.x.i.r.. =)) teşekkürler değindiğin için,
sevgiler,

-N-

İ.x.İ.r dedi ki...

@Elizaphelia© ; Bahsettiğim şey bu işte.Ben bir samimiyetsizlik görüyorum bu diyologlarda..Adamına göre muamele çoğu zaman benim de tercihim ama yukardan bakınca kötü bir manzara..

Teşekkürler,sevgiler:)