7.9.09

tatsızlık

Bu günlerde bulanığım..herkesten,herşeyden kurtulmak ister bir hâl..nereye gitsem aynı sorular,her ortam aynı telaşla boğuyor..

geçimsizim..soğuk,gülümsemeyen,anlamayan,anlatmayan..

Yazmak bile istemiyorum..öyle bir hâl..

Ve bir de uykusuz..

26 yorum:

Adsız dedi ki...

Hayat ve insanlar çok garip...
Mutsuzluk damarlarıma verilen serum gibi,damla damla yavaş yavaş akıyor bedenime

İ.x.İ.r dedi ki...

Sen de benimle aynı durumu mu paylaşıyorsun ?

Beyaz Kare Tasarım dedi ki...

Merhaba İ.x.İ.r,
böyle zamanlar gelip geçer, yani bir anlam da geçmek için gelirler... yani hiç biri biz de kalmak için gelmez, yalnızca biz onları içimizde taşıdığımız sürece vardırlar...

Tabiî bir soruna dışarıdan ahkâm kesmek kolay olabilir, zor kısmı onu yaşayanda hüküm sürer... Sorunlar elbet de olacak, sorunsuz hayat biraz baharatsız olur, hem insan başka nasıl pişer, ehlileşir ki sorunlar olmazsa... Bence böylesi zamanlarda yapılabilecek tek şey vardır, ders çıkarmak ve sıradakine buyur gel demek...

...ve şöyle bir ayrıntı da söz konusudur. Bazı sorunlar, zamanlar tamamen yok olmaya da bilir(örneğin çok kötü olaylar, zamanlar) böyle durumlar karşısında yapılabilecek de pek bişey olmaz... onunla yaşarız, ona o ize alışırız, aksi halde hayat çekilmez olur...

Acı mı çekiyorsun, çek o zaman! acını da, sıkıntılarını da yaşamalısın ki geçsin, ya da hafiflesin... Demek istediğim ertelememek de lazım... yaşa! bitene, hatıra olana kadar yaşa... bir gülüş bulana kadar, aklına geldikçe gülene kadar yaşa... bütün bu İ.x.İ.r.ler yine insanda gizli...
iyilikler,

Pabuc dedi ki...

Bir de şu var zihnimize ne yüklersek karşımızdaki olaylara da o şekilde bakmaya başlarız bir süre sonra..Sıkıntının en hasını çekmiş insanlardan birini tanıyorum o hiç şikayet etmedi ve neşesinden hiç taviz vermedi sabretti zaman herşeyin ilacı bunun bilinciyle yaşadı ve şimdi inş sıkıntılarının mukafatını görmeye başladı...Hepimiz sıkıntılar yaşıyoruz yaşamalıyız da hayatta b aşka türlü bilinçlenip olgunlaşamayız..önemli olan olaylara verdiğimiz tepkilerimiz ve sabrımız..Demiştim bir yazımda ''şu an acı çeken sıkıntısı olan birileri varsa,bilsinler ki yalnız değilsiniz'demiştim ...çünkü doğru her insan sıkıntı çeker ve herkesin sıkıntısı kendine zordur..Sen de inş sıkıntılarını en kolay şekilde aşarsın sevgili i.x.i.r..Sağlıcakla kal..

єรקєгคภzค dedi ki...

geçecektir eminim:) her zaman dediğim gibi.her zaman istediği şeylere hemen sahip olamaz bir insan.sabır ve umut:)

İ.x.İ.r dedi ki...

Sevgili Ömero;
Bu zamanların ben de kalmayacağını anladım aslında..çeşitli şekillere girmesi insanın bu yüzdendir sanırım,yani üzgüntü gelir geçer,mutluluk gelir geçer vs.. ama sorun şu ki kendini yineler..geldiğinde bıraktığı izden kaynaklanır bu da.BU yüzden mutlu olmak isteriz,tadını aldığımız için..

Sorunsuz bir hayatım olsun asla istemedim..Sadece kaldırabilceğim kadar yük olsun istiyorum..Çabuk adapte olamadığım için etkisinden de uzun süre kurtulamıyorum bu da ders çıkarmak için beni yorgun kılıyor..ancak çok zaman sonra bişeyler öğrendiğime kanaat getirebiliyorum..

Geçmeyen yaralardan bahsetmişsin..Ben bunlara yapı taşları diyorum..Bazen iyi ki düşmüşüm bu çukura diyorum..haklısın galiba alıştım burda yaşamaya..korkmuyorum artık karanlıktan..(:

Dert bizde derman bizde!Doğru hocam.Yılan ısırığının ilacını yılandan alınan bir dokuyla buldular.. derdi sıkıntı haline dönüştüren bünya bundan kurtulabilir ..

Böyle çıkarımlarım var benim de..Yazdıklarınızı yorumladım..Ama şu an ortasındayım sıkınıtının elim kolum bağlı bekliyorum geçmesini..Yaşıyorum sizin deyiminizle..

Teşekkür ederim Ömero,sevgiler..

İ.x.İ.r dedi ki...

DBP;Sabır en çok ihtiyacım olan duygu bu yolda.. ço susuyorum bazen ona..çabuk tükettiler sabrımı.. :/buna rağmen aklımı başımda tutmaya çalışıyorum bekliyom ki geçsin tabi beklemek yeterse..
Huzurla kal DBP,iyi dileklerin için teşekkürler:)

İ.x.İ.r dedi ki...

Esperanza:),
Haklısın..İstediğimiz şeyler hemen önümüze konulsa ne anlamımız kalırdı bu sınavda?:)

Sevgiler benden sana..

zanzara dedi ki...

aklıma geldi de;birini vurmak istersen hani silahla falan.ona ne olacağını biliyorsundur.ama sana ne olacağını bilemezsin.ve şunu öğrenirsin;bazı şeyler bir kere yapıldıktan sonra asla düzeltilemiyor.öyle içimden bunu yazmak geldi.:P

İ.x.İ.r dedi ki...

Zanzaracan;E yani,tek olasılık,tek sonuç.İrade lazım insana ayakta kalıp iyi sonuçlar doğurabilmek için,bazılarımız fazlasıyla iradesiz benim gibi..
Teşkürler:)

Adsız dedi ki...

İ.x.İ.r dedi ki...

Sen de benimle aynı durumu mu paylaşıyorsun ?
_____________________________
Ben seninle yaşıyorum,seninle yaşadıklarımız farklı değil,farklı da olamaz

İ.x.İ.r dedi ki...

Anladım:)

Adsız dedi ki...

Ne anladın peki? :)

İ.x.İ.r dedi ki...

Aa ama sorgulanmaktan hoşlanmam..Bilirsin:)
Anlamam gerekeni anladım,farkındayım,rahat ol:)

... dedi ki...

hem ben profil resmini beğendim çok:))
geçici bunlar bil!!severim seni:)

İ.x.İ.r dedi ki...

Güzel bence de:)

Ben de seviyorum seni peri kızı)

Adsız dedi ki...

:)canım benim

beenmaya dedi ki...

eylüldendir belki de....

eylül benim için bütün bir zamanın üzerime yığılıp kaldığı, kendimle yüzleştiğim, kendimle didiştiğim, hızla dibe doğru indiğim, ama sonrasında silkelenip de kendine geldiğim, yine, yeni yeniden başladığım bir zamandır...

da o yüzden söyledim :)))

İ.x.İ.r dedi ki...

beenmaya;eylülün de en çok nu yanını severim,insan biraz kendini dinler,kendine çekilir,kendine döner..Büyülü bir hüzün sanki son bahar..

Belki de öyledir mayam:)

beenmaya dedi ki...

öyle olsun...

olsun ki yenilen hemen ve iyi ol

:))

İ.x.İ.r dedi ki...

İyi olmak için tün gayretim,iyi olamasam da iyi görünmek için:))

Sevgiler benden sana:)

Adsız dedi ki...

Bir yandan da düşünüyorum 3 günlük fani dünya beni nereye kadar boğabilir ki?

Huzunbazz dedi ki...

keyifsiz olmak kolay :) inat edip keyif almak daha eglenceli

İ.x.İ.r dedi ki...

@Nirvana;3. günün sonuna kadar;)

@Fatih;Öğrenmek(m) lazım ..

Teşekkür ettim :]

єรקєгคภzค dedi ki...

canım ödüllendirdim seni:)

İ.x.İ.r dedi ki...

Tamamdır canım:)