3.9.09

Umut;bir insanı öldürebilir!

Umud etmek..Yaşamak için,sevmek için,tutunabilmak için,kazanmak için,sevilmek için.Kimi zaman umutsuzluktur insanı ölüme sürükleyen,çoğu zaman da bir umuttur yaşatan insanı!..Hiçbir şeyi olmayan insanın bile umudu vardır.Cömert bir duygudur.Herkes kolayca edinebilir.Şartsız..Kendinden başka kimsesi olmayanın kendiyle kavga etmekten kimseye fırsat kalmamış bir kimsenin;(mesela benim gibi)tek dostudur..Kim bilir..

Bu konuyu yazmamın nedeni dün izlediğim bir film.Esaretin bedeli.İlk kez izlemedim ama unutmuşum diyebilecek kadar önce izlemişim.Ben de bir takıntı var ki adı takıntı mı olur bilmiyorum,filmlerdeki sözler,şarkılar,kareler beynimde kendi hayatımdan ya da tercihlerimden,düşüncelerimden kesitler bulup onları düşündürüyor bana.Çoğu kez bir filmi birden fazla izleme nedenimdir bu.

Umud etmenin filmiydi Esaretin bedeli.Umut ve zeka.Umud etmek iyidir dendi..

Ama bir düşünün..Hiç gerçekleşemeyecek bir umudun peşinden koşmak zarar mıdır yarar mı?Beklenen günler zamanın akıp gitmesine rağmen ulaşılmaz kalıyorsa?

Acaba benim umutlarım da öldüren türden mi?

Ya yaşamak için uğraşırsın ya da ölüp gitmekle..Buda filmdeki bir diğer müthiş söz.

Hangisi için? diye sordum kendime.Karamsar bakışım ve hayatımdaki yersizlikler ölüp gitmekle uğraştığıma bir cevap..Hâla bir umudumun olması da yaşamak için uğraştığıma verdiğim cevap..Bunları çoğaltırsam biliyorum ki sonu hüsran olan bir sonuç çıkar bu yüzden derinlerime inenem şimdilik, vurgun yememem lazım..

Senelerdir umud ediyorum,tek bir şey için.Hiç bir kıpırtı yok.Acaba öldürmeli miyim? Söküp atmalı mıyım?Ya da söylemekten kaçındığım söz; vazgeçmeli miyim?

Bu düşünceleri bırakmalıyım,tek bildiğim bu.Düşünmek bana daha da fazla zarar veriyor.Bu kadar iç hesaplaşma yeter..

-hâla uzak-

Not;Filmi izlemem için hatırlatan akıl adaşım Esperanza ya sonsuz teşekkürler..

6 yorum:

єรקєгคภzค dedi ki...

ilk önce teşekkürün için bişey değil izlemene sevindim demek istiyorum akıl adaşım:)
aynı şeyleri düşünmüşüz yine filmde en çok beni etkileyen sözlerden bahsetmişsin..evet belki umut bir insanı öldürebilir ama aydınlığada çıkarabilir..
çok beklenmiş ama bir türlü gerçekleşmemiş bişey varsa ortada bu hiçbir zaman gerçekleşmeyecek anlamına gelmez..
umutlar olmadan yaşanmaz bence..umut hem mutlulukturda..
''hayallerimizi yitirmeyelim''başlığı altında yazdığım şeyler ''umut içinde geçerli kesinlikle..
umutlarımızıda yitirmemek gerekir..eminim..
sende yitirme sakın..
bu kadar uzun bir yazıdan sonra,sevgiler:)

İ.x.İ.r dedi ki...

Esperanza;Umutlarmızı beklememiz mi lazım..Gerçekleşecek şeylerden sadece biraz işaret benim isteğim..vazgeçmiyorum,vazgeçtiğim an ölürüm zaten:)'umut fakirin ekmeğidir'..
Sevgiler benden sana:]

Pabuc dedi ki...

Yanılmıyorsam ben de o filmi 3 defa felan izledim :) cidden güzel bir film..çok şey anlatıyor insana..tıpkı yeşil yol gibi..
Yanlız ben sen de ki bu karamsarlığı bi anlayabilsem i.x.s.i.r:)) Hiç bişeyi düşünerek değiştiremiyorsun herşey olacağına varıyor bu hayatta ..olayları en baştan gidişatını değiştirirsin ama sonradan kımıldatamıyorsun bile..onun için bazen dertler herneyse zamana havale etmek en güzeli ve kolayı:) Çoğu zaman inan bana işe yarıyo kendimden biliyorum..SEvgiler...her daim sevgi ve huzurla kal duygusal karamsar :))

İ.x.İ.r dedi ki...

DBP;bir sen değilsin anlamayan:)Ama ben senin anlamanı isterim doğrusu.Sana bir mail atayım en kısa zamanda.Bakalım ne düşüneceğiz:)Bulunuduğumuz pozisyonlardan olaylara ancak kişisel yorumlar katabiliz..Anlaşılamam normal.Yaşamak lazım.
Seviyorum seni dbp,huzurla kal..

єรקєгคภzค dedi ki...

İ.x.İ.r cim benim blogumda yan çubukta mail adresim var..eklersen bende seninle uzun sohbetler etmek isterim..

sevgiyle:)

İ.x.İ.r dedi ki...

Esperanza'm;sana yazdıklarımı oku:))