3.1.10

Yaşam Buda'nın dediği gibi;binbir delilik!.
Ve bilge,binbir delilikle oynayan kişidir.
"Bilge olmanın tek yolu vardır,"dedi Buda.
"Nedir o efendim?"
"Deliyi oynamak"

11 yorum:

Dalgaları Aşmak dedi ki...

Deliyi oynamak bazende çok iyi bir savunma mekanizmasıdır :)boş verip herşeye ,gözlerini kapayip deli gibi dans edebilmek, rüzgara, müzige takilip kopmak, hafife almak, omzundaki yükü bir an olsun asmak dolabina, kapagini acincaya kadar kisa bir süre en azindan...
Sevgiyle ...

Pabuc dedi ki...

çok biliyo Buda :P ...

Hayat hafife alınamayacak kadar ciddi onu sevmek ve mantığını çözmek lazım deli rolu oynayacağına...

sadeceselin dedi ki...

delinin tekiyiz, hepimiz :)

beenmaya dedi ki...

akıllı olup delilerle uğraşacağına, deli ol herkes senle uğraşsın diye okumuştum bende bir kitapta...

... dedi ki...

İxirim sonunda geldin:))))

f.ferdi durusulu(günesinoğlu) dedi ki...

sopamı sakladım hemen (:

Adsız dedi ki...

Buda, ne guzel soylemis hayatin delilik oldugunu bilip delirmeden deliyi oynamak, sevdim bu cocugu, hakkaten bilge bir insan olsa gerek :) , opuyorum alnindan. Neden, hadi piyango vurdu bastan siyirmis olarak geldin, olur ya sonucta beyin noronlarin keyfine bagli olarak calistigina gore senin noronlar hafif ucari cikti diyelim, olur olmadik haberler tasinirsa tabi dogal olarak davranislar degisiyor.

Yani demek istedigim beyin elektrik ve kimyadir, muzik diye bisey yoktur mesela, beynin belirli bolgelerine elektrik uygulandiginda muzik dinlemekle tipatip ayni hisler olusur.

Simdi herseyi boyle aciklamak ta cok berbat olur, hadi insan hic asik olmasin, bas bir kismina elektrigi adam asik olsun, hadi canim sende, ruh hastasimisin derler adama, dimi ?

Eskiden olsa hafif kafayi yemis ama zeki insanlarla yakin arkadas olmayi tercih ederdim ama son yasadiklarimdan sonra bu tiplerin hakiki anlamda karsilarindakilerin yasam enerjilerini emerek beslendiklerini anladim, bu da zamanla uzum uzum baka baka kararir mantigini calistirip seni psikopat haline sokup onun rahatlamasina yol aciyor.

Simdi delilik kismini bu kadar acma nedenim, bi cok sahte delinin ben deliyim diye ortada dolasip bunu kendi emelleri icin kullanmasi.

Bu isin de bir raconu, kiymeti olmali.

Yok ole ben deliyim demekle olmuyor.

Zaten bir beynin problemini baska bir beynin cozmesi bana gore mumkun degil, nedeni de cok basit, ikisinin de yapisi ayni, ustunlugu kagit uzerinde var, gercekte yok.

Noron sayim fazla ben senden zekiyim seni iyilestiririm de yalan, yapamaz, yetmez.

Bugun bile sizofrenin nedeni tam olarak bilinmiyor, sadece beyindeki bazi kimyasallarin eksikligine ve kalitima baglaniyor.

Onun disinda depresyona girene hap, cani sikilana hap, delirene hap, iyide bune boyle, o zaman herkes hap icsin omur boyu.

Psikoterapi bir noktaya kadar calissa da sonra yine kisi ozune donuyor. Ilac tedavisi ise uzun vadede elege ceviriyor zaten farkli olan yapiyi.

Bu yaziyi okuyup hala yasama sevinci olan varsa, onlara dolu dolu yasamalarini, geriye kalanlarin ise daha dolu yasamalarini oneriyorum, cunku geriye kalanlar muhtemelen isteksiz olanlar, hani olur ya "ulan ben yasasam mi acaba, yoksa olsem mi ? Yok yok bugun de yasayayim, belki yarin kacarim."

Bu tip kararsiz cemaat icin gunde 5 vakit namaz oldukca iyi gelecektir, digerleri zaten biraz genistir, maneviyat kuvvetli olmasa da ben isime bakarim, dunyaya bi daha mi gelecem diyen cinslerdir.

Al iste deli olmanin nesi keyifli, yok anam hic keyfi yok, olsa olsa boyle metrelerce yazi yazip kendi kendine tartisir konusursun, zaten buraya kadar okumussan sende de hafiften bir sorun olabilir, derler ya "Fazla inme derine, cikarsin serine"

Sozlerime son verirken, alkis seslerini duyuyorum, ve hepinizi alninizdan opuyorum.

Saygilarimla.

Adsiz (Koymayi unutmuslar, benim sucum degil, koymayi unutmuslar derken adimi kastediyorum, bazi art niyetliler baska yere cekmesinler.)

Beyaz Kare Tasarım dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Beyaz Kare Tasarım dedi ki...

Yazıdaki "oynamak" hiç de basit bir kelime değil aslında. Metni anlamak veya anlamlandırmak için o kilit kelimenin çözülmesi gerek. Aksi hâlde delilikten, oynamaktan, akıldan bahsetmek havada kalır. O oyunu, kurguyu oynayabiliyorsa kişi zaten bilgedir, umarım şimdi daha açık olmuştur.

Adsızın yazısındaki, elektrik ve müzik açıklamasına bir yanıt vermek istiyorum. Madem müzik diye bir şey yok diyorsun(tez) yok olan bir şeyden nasıl bahsediyorsun? diye sorarım ben de... İkincisi madem bu beyinle, elektrikle ilgili bir durum, Adsızın eli açık bir elektrik kablosuna değdiğinde onu elektrik çarpmıyordur, çünkü kendisi vücut olarak yoktur mantığı doğar. Bir de madem bir beynin problemini bir başka beyin çözemez(tez) önermesini yapıyorsun. Beynindeki problemleri neden paylaşıyorsun...
(İ.x.İ.r, arayı fazla açma, özletme kendini.)
iyilikler,

İ.x.İ.r dedi ki...

Söz ortada.ben yorumların hepsine ayrı ayrı teşekkür etmek istiyorum sadece..(:

sadeceselin dedi ki...

sana nasıl sesimi duyurabilirim. ulaşmak istorummmmmm